Limena galanterija

Sistem odvodnje oborinskih voda, snjegobrani za crijep, krovni snjegobrani

Limena galanterija (građevinska limarija) predstavlja cjelovitu zaštitu od štetnih utjecaja vlage. Ona predstavlja nužnost za svaki stambeni objekt, neovisno o tome je li tek izgrađen ili je bio izgrađen prije nekoliko godina. Zato, u H-metalu možete pronaći sve što vam treba za kvalitetnu zaštitu od vlage i drugih mogućih štetnih vremenskih utjecaja. U ponudi možete pronaći sve što vam treba za odvodnju u vašem stambenom objektu. Krovne oluke (žlijebove) i odvode možete dobiti u veličini koju trebate, a ta veličina ovisi o osnovnoj površini krova i broju odvoda.Tražite limenu galanteriju visoke kvalitete?Ponuda građevinske limarije H-metala sastoji se od oluka, odvodnih cijevi, kuka, stezaljki i ostalih limenih elemenata. Proizvodi nisu samo funkcionalni već služe i lijepom izgledu stambenog ili poslovnog objekta.
H-metal građevinsku limariju može izraditi i prema željama svojih kupaca kako bi idealno pristajao stambenom objektu. Proizvodni proces i suvremena oprema omogućuju izradu modernih proizvoda građevinske limarije koji su idealni za ukrašavanje vanjskih dijelova stambenih i poslovnih zgrada.

Dijelovi oluka (žlijeba) jesu: odvodna cijev, spojni otvor, odvodni nastavak 45°, odvodni nastavak 87°, olučni spoj, nastavak za ispust vode, ispust, odvojak 87°, obujmica za cijev, sakupljač kišnice, priključak za sakupljanje kišnice.


H-metal oluk
Rubno završni limovi se mogu prilagoditi željama i potrebama kupca, a u ponudi jesu:

  • klupčice koje služe za zaštitu prozora,
  • sljemenjak koji služi kao završni lim na vrhu krova kod raznih pokrova,
  • kutnik koji služi za zaštitu rubova s limom,
  • puc lajsna koja služi kao diletacija kod opšaca dimnjaka i montaže zidnih limova,
  • završni lim koji služi za spoj i završetak na raznim pokrovima krova,
  • veterlajsna koja služi za zaštitu bočnih rogova krova, a glavna joj je zadaća da spriječi ulazak vjetra ispod strehe i ošteti krov te zaštita rubnog roga od vanjskih utjecaja,
  • okapnica koja se koristi kod ravnih betonskih podloga, terasa i balkona,
  • podložni lim koji služi kao prijelaz između oluka i krova,
  • snjegobran koji sprječava padanje snijega s krovova pokrivenih limenim krovnim pokrovom,
  • oluk koji predstavlja glavni element kod sustava odvodnje oborinskih voda, a zadaća mu je skupiti vodu s krova i odvesti ju putem odvodnih cijevi.

Za iskorištenje kišnice, H-metal u svojoj ponudi ima sakupljač vode kojim se čuva okolina i štedi novac. Sakupljač vode je opremljen sa zaustavljačem od izljeva prema principu komunicirajućih posuda. Sakupljač vode se jednostavno natiče na odvodnu cijev te se podešavanjem visine sakupljača vode s gornjim rubom bačve za kišnicu aktivira zaustavljač od preljeva. Voda se prema principu komunicirajućih posuda vraća natrag u odvodnu cijev ukoliko je bačva puna.


H-metal sustav za odvodnju